Το πρώτο επίσημο βήμα μου στην ενασχόληση με τα κοινά αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για όλους όσοι με γνωρίζουν. Η απόφαση πάρθηκε μετά από μήνες έντονης σκέψης για το τι διαφορετικό μπορεί να ψηφίσω ώστε να δω εμπράκτως μια αλλαγή…πολύ περισσότερο του τί μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά ως εκπαιδευτικός και μητέρα ώστε να συντελέσω εμπράκτως σε αυτή. Θέματα που με απασχολούσαν μήνες αποτέλεσαν αφορμή ώστε να έχω μερικούς εποικοδομητικούς διαλόγους με έναν άνθρωπο που φάνηκε εξαρχής ότι ήταν «καθαρός» από χρώματα και συνδύαζε την ευγένεια μαζί με ένα όραμα ώστε να δοθεί προοπτική στην αναβάθμιση ενός Δήμου που είναι θεωρητικά πλούσιος καικαι βρίσκε διαρκώς στα παρασκήνια.
Οι ιδέες του κ.Κώστα Καρπούζη ταίριαξαν αυτόματα με τις δικές μου σα να τον γνώριζα χρόνια. Διαισθάνθηκα πως προτεραιότητά του είναι τα σχολεία, τα μουσεία οι αθλητικοί χώροι, τα ασφαλή πάρκα, η τοπική αγορά και ό,τι είχα στο μυαλό μου αφουγκραζόμενη διαλόγους πως είναι παραγκωνισμένο και δεν αναδεικνύεται στο Δήμο μας.
Προσωπικά πιστεύω πως η εκπαίδευση είναι τρόπος ζωής, η μάθηση είναι μαγεία ενώ η ενίσχυση της παιδείας απαιτεί αέναη δική μας εκπαίδευση και τα προγράμματα που πλάθονται για αυτό το σκοπό χρειάζονται εποικοδομητικό διάλογο, ευγενική συνεργασία και δημιουργική κριτική.
Aπό την επαφή μου με τον κ.Κώστα Καρπούζη διαισθάνθηκα ότι όλα αυτά τον αφορούν κι έχει τη δύναμη και το ήθος να τα ενισχύσει. Έτσι πρόσφατα ανακοίνωσα την υποψηφιότητά ως Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ με τη «Δημιουργική Αλλαγή», το «πολύχρωμο» και δυναμικό αυτό σχήμα με την ελπίδα πως θα ακουστεί η φωνή μιας ακόμα γυναίκας, ενός ακόμα απλού και «πολιτικά αχρωμάτιστου» πολίτη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
Κλείνω με κάποια πράγματα που με καθορίζουν:
Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.(Αδ.Κοραής).Κι εμείς δε θέλουμε σχολεία πάνω στην άμμο, αλλά χώρους αξιοπρεπείς, ασφαλείς, πλήρεις και ζεστούς που να αγκαλιάζουν τα παιδιά μας κι εντός τους να προάγεται ευχάριστα η γνώση το ευ αγωνίζεσθαι και μια πολύπλευρη εκπαίδευση.

 

Κατερίνα Σεμπέπου

Εκπαιδευτικός

Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Πυλαιας-Χορτιάτη με την Δημιουργική Αλλαγή

Απαντήστε